Ruleta online

Ruleta online

Ruleta online patrí medzi to najjednoduchšie, no zároveň najzábavnejšie, čo online kasína ponúkajú. Červená alebo čierna? Je to na vás

Ako sa hrá ruleta online?

Presne ako klasická ruleta v kamenných kasínach. Po roztočení sa loptička krúti okolo ruletového kolesa. Stávku uskutočníte na svoje obľúbené číslo či farbu (červená alebo čierna). Prípadne ich kombináciu. Staviť možno na čísla 1 až 36, ktoré sú čierne a červené, alebo na 0 či 00, ktoré sú zelené.

Na ktoré číslo ľudia najviac dávajú?

Keď sa spýtate krupiérov, odpovedia vám takmer všetci – 17. Nielenže toto číso leží v strede hracej plochy, ale je označované aj ako najviac náhodné číslo. V mnohých prípadoch, keď idú ľudia na náhodu, volia práve 17.

Najdlhšia séria jednej farby v americkej kasíno histórii

Najdlhšia séria jednej farby v rulete v americkej histórii sa udiala v roku 1943, keď červená padla neuveriteľných 32-krát po sebe.

Typy rulety

Dnes poznáme množstvo rozličných typov rulety. Existujú však tri hlavné typy rulety – európska, americká a francúzska.

Rozdiel medzi americkou a európskou ruletou

Ruleta online aj klasická môže byť americká či európska. Sú medzi nimi dva základné rozdiely. Prvým je, že americká ruleta má 38 herných políčok, európska 37. Americká má 0 aj 00, obe sú zelené. Európska má len jedno zelené políčko – 0. Druhý rozdiel spočíva v poradí čísel na ruletovom kolese, ktoré sa líši v oboch prípadoch.

Najbezpečnejšie stávky v rulete

Najbezpečnejšie stávky v rulete sú na červenú alebo čiernu, na nepárne alebo párne číslo a na čísla 1 až 18 či 19 až 36. Tu je šanca na výhru takmer 50 % (pretože sú zelené polia – jedno či dve).

Najlepšie stratégie v rulete

Poznáme osem základných stratégií v rulete, asi najznámejšou je Martingale. Princíp tejto stratégie je jednoduchý a vychádza z teórie pravdepodobnosti. Stavíte určitý vklad na vybranú farbu. V prípade výhry môžete staviť ľubovoľnú čiastku. Ak však prehráte, musíte zdvojnásobiť vklad a staviť na tú istú farbu. Týmto princípom idete dovtedy, až kým nevyhráte. Nevýhodou je, že pri dlhej neúspešnej sérii môžete všetko prehrať. Zrátajte si dopredu, nakoľko pokusov váš kapitál vystačí a či sa vám oplatí aplikovať systém Martingale. Do úvahy treba brať aj zelenú nulu, ktorá znižuje pravdepodobnosť pod 50 %.